Ποια είναι τα οφέλη του μασάζ ποδιών;
Ταϊλανδέζικο μασάζ ποδιώνΤο πρώτο όφελος είναι το χαλαρωτικό αποτέλεσμα με ενεργή επίδραση σε όλα τα όργανα και τα συστήματα του σώματος μέσω συγκεκριμένων σημείων βελονισμού. Κάνοντας μασάζ στα πόδια, ο μασέρ όχι μόνο χαλαρώνει τους μύες και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, αλλά και ομαλοποιεί το επίπεδο ζωτικής ενέργειας, βελτιώνει τον τόνο και αποκαθιστά την υγεία, αποτρέποντας την ανάπτυξη πολλών παθολογιών.

Από την άποψη της κλασικής ιατρικής, το μασάζ ποδιών βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική αποχέτευση των κάτω άκρων. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών και μειώνει το πρήξιμο, αποτρέποντας την εμφάνιση επίμονου πόνου. Το μασάζ ποδιών βοηθά τους μυς των κάτω άκρων να ανακάμψουν μετά από τρέξιμο, μεγάλους περιπάτους, πεζοπορία ή βαριά σωματική άσκηση.

Εκτός από όλες τις προαναφερθείσες επιδράσεις, το ταϊλανδέζικο μασάζ ποδιών θεωρείται επίσης από την ασιατική λαϊκή ιατρική ως ένας τρόπος απαλλαγής από την κακή ενέργεια, η οποία, σύμφωνα με τις ανατολίτικες διδασκαλίες, “δραπετεύει” από το σώμα μέσω των κάτω άκρων.